Alle landbouwsubsidies de wereld uit!

Eind 1993  - Een eigen bedrijf betekent ook 'eigen tijd'. Een van de eerste zaken waar ik mij druk om maakte zonder dat een chef opdroeg dat ik mijn tijd beter moest besteden, was: alle landbouwsubsidies de wereld uit! Reden: overproductie in het westen leidt tot productdumping in ontwikkelingslanden, waardoor lokale boeren geen rol van betekenis konden spelen op de eigen markt. Laat staan dat ze hun producten op onze markt kwijt konden.

Hoewel afgeleide ideen van dit onderwerp in latere concepten (Surbana met name) terugkwamen, ben ik niet verder gegaan dan een (papieren) brief of twee, drie aan vroegere ministers van Landbouw en Visserij. Uiteraard zijn die niet beantwoord. Zo nu en dan verschijnt dit onderwerp nog wel eens in een eigen initiatief (KyotosConsequences.Com) of sites van derden. Daar wordt dan wel weer op gereageerd.

terug naar conceptontwikkeling | home
Conceptontwikkeling
Verwondering is niet te koop, wel te financieren
ReConcept schrijft teksten en werkt ideen uit met oog op die toekomst. Dit gebeurt in opdracht en zo nu en dan lanceer ik een eigen concept. Om een beeld te krijgen van conceptontwikkeling la ReConcept, hiernaast een greep uit eigen werk dat soms hoge ogen gooide of dat nog steeds doet.

De rode draad bij vrjiwel alle concepten sinds 1996 is de Postmoderne Markteconomie. Centraal daarin staat de constatering dat vandaag de dag er vrijwel geen onderscheid meer is tussen gelijksoortige producten van verschillende producenten. Alleen het verhaal, het  marketingverhaal, is anders. Laten de bedrijven dan een 'goed' verhaal vertellen n waarmaken. Andersss... kunnen we tegenwoordig met n muisklik naar de concurrent.