European Space Policy & Law Institute


2001-2002 
- Vandaag de dag actueel en in aanbouw: het Europese GPRS-netwerk: Galileo. De eerste helft van 2002 werd het allemaal besloten. Samen met een ingewijde trachtte ReConcept het European Space Policy & Law Institute (ESPLI) op te richten en naar Rotterdam te halen. Eerste taak: de juridische santekraam van Galileo.

Hier tien redenen (pdf) waarom Rotterdam. De politieke aardverschuiving na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2002 bleek uiteindelijk reden genoeg voor een nee. Oostenrijk (Wenen) nam het stokje over en kwam met een meer publieksintroverte versie van het oorspronkelijke ESPLI. Nog steeds draaien zij overuren.

terug naar conceptontwikkeling | home
Conceptontwikkeling
Verwondering is niet te koop, wel te financieren
ReConcept schrijft teksten en werkt ideen uit met oog op die toekomst. Dit gebeurt in opdracht en zo nu en dan lanceer ik een eigen concept. Om een beeld te krijgen van conceptontwikkeling la ReConcept, hiernaast een greep uit eigen werk dat soms hoge ogen gooide of dat nog steeds doet.

De rode draad bij vrjiwel alle concepten sinds 1996 is de Postmoderne Markteconomie. Centraal daarin staat de constatering dat vandaag de dag er vrijwel geen onderscheid meer is tussen gelijksoortige producten van verschillende producenten. Alleen het verhaal, het  marketingverhaal, is anders. Laten de bedrijven dan een 'goed' verhaal vertellen n waarmaken. Andersss... kunnen we tegenwoordig met n muisklik naar de concurrent.