We schrijven woensdag, 7 augustus 1996, ergens in de avond. Reekers heeft z'n kleuterdochter naar bed gebracht en hangt wat op de bank om zich op te maken voor het avondwerk. De dag daarna is er een deadline voor een of ander bedrijfsmagazine, een opdracht van z'n (destijds) driemenszaakje ReConcept.

Hij is al twee keer langs CNN gezapt, als plotseling bij de derde keer  Breaking News! wordt aangekondigd. Ah, altijd leuk! De conceptontwikkelaar verzit van de hangmodus naar wat-zal-er-nu-weer-zijn.

De Amerikaanse nieuwszender schakelt over naar The White House, president Bill Clinton komt breed-lachend zijn ambtswoning uit, pakt een papiertje uit z'n binnenzak en begint aan een speech.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben wetenschappers gefossiliseerd en  microscopisch klein leven gevonden in... een Martiaanse meteoriet. Voor het eerst: leven buiten de aarde! Weliswaar dood en superklein, maar toch: buitenaards leven!!!

Naderhand trokken meer en meer wetenschappers de claim in twijfel - hoewel die kritieken ook weer aan een groeiende kritiek blootstaan - maar dat maakte niet meer uit. Daar op die bank in Dordrecht, terwijl de president nog een grapje maakt over zijn stropdas, stuitert Reekers tegen het plafond. Wat een nieuws! Wat een sensatie en wat een hoop ook! We zijn écht niet alleen! En plots schiet het bedrijf van de toekomst hem te binnen. ExtraTerrestrial Life Development was begonnen.

ETLD, géén aliens, maar mensen met hun aangepaste levenstijlen die voor lange tijd buiten de aarde (kunnen) verblijven. Waarom? Omdat de ruimte er is en om meer te weten van dit ontzaggelijke (interessante) universum. Eerste stop, toen: Mars, de Rode Planeet.


NB
Ondanks alle opwinding - of misschien wel dankzij - is de deadline de volgende dag natuurlijk gehaald.


NewDay.nl
is opmerkelijk genoeg online gezet op 11 september 2001 rond half twee 's middags Nederlandse tijd. Dit was tweeënhalf uur voordat de wereld veranderde.

Waar ETLD de geldmachine wil zijn, houdt de toekomstcommunity zich voornamelijk bezig met het aan elkaar knopen van bestaande (Nederlandse) netwerken & innovatieinitiatieven en met voorbeeldprojecten die in één van de ontwikkelingsgebieden thuishoren:

Space | Earth | Society | Beyond.

Voorbeeldprojecten, gedane en lopende zaken, staan op de site.

® ETLD/NewDay.nl 1996 - online 1999 - 2013